Ελαιοχρωματισμοί 2017-09-20T17:41:37+00:00

ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΙ

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ

Οι Ελαιοχρωματισμοί

Ελαιοχρωματισμοί μπορούν να γίνουν σε κάθε τοίχο και σε κάθε χώρο ενός κτηρίου, αλλά πιο συχνά γίνονται σε τοίχους και ταβάνια, ενώ κατά βάση μπορούν να διαχωριστούν σε εξωτερικοί και εσωτερικοί. Στη συνέχεια θα δούμε τι πρέπει να προσέξετε, καθώς και κάποιες χρήσιμες οδηγίες γενικά για το βάψιμο σπιτιού. Λεπτομέρειες και συμβουλές για συγκεκριμένες επιφάνειες μπορείτε να βρείτε στις σχετικές ενότητες για βάψιμο τοίχου και βάψιμο ταβανιού, όπου αναλύονται εκτενέστερα οι εν λόγο ελαιοχρωματισμοί. Ότι και αν σας ενδιαφέρει όμως, το σημαντικότερο είναι να βρείτε ένα πεπειραμένο, οικονομικό και αξιόπιστο συνεργείο.

Προτεινόμενοι Ελαιοχρωματιστές

Ελαιοχρωματισμός Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Πετράλωνα 11741

Εσωτερικό Βάψιμο 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Πετράλωνα

Παναγιώτης Χιωτέλης

Τηλέφωνο

Βάψιμο Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Αθήνα 11252

Εξωτερικό βάψιμο 2,5€/m² + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Παναγιώτης Παππάς

Τηλέφωνο

Ελαιοχρωματισμοί

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Περιστέρι 12132

Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Δυτικά Προάστια

Κώστας Μαυριανός

Τηλέφωνο

Βάψιμο σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Άνω Πατήσια 11141

Ελεοχρωματισμός σπιτιού 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Γιάννης Κακαράκακης

Τηλέφωνο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

Ελαιοχρωματισμοί – Τι Να Προσέξετε:

Γενικότερα υπάρχει η εντύπωση πως οι ελαιοχρωματισμοί είναι μια απλή διαδικασία που μπορεί οποιοσδήποτε να πραγματοποιήσει. Όντως δεν είναι και η πιο περίπλοκη οικοδομική εργασία, όμως υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που αν δεν γνωρίζει και δεν προσέξει κανείς, το τελικό αποτέλεσμα θα έχει ατέλειες. Προτιμήστε ελαιοχρωματιστές που έχουν γνώση και εμπειρία στο βάψιμο και αναλάβετε μόνοι σας τον ελαιοχρωματισμό μόνο αν πραγματικά το έχετε δοκιμάσει επιτυχώς κάποιες φορές στο παρελθόν.

Επικάλυψη επιφανειών

Ανεξάρτητα όμως αν οι ελαιοχρωματισμοί πραγματοποιηθούν από εσάς ή από κάποιο συνεργείο, υπάρχουν μερικά βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν κατά την προετοιμασία. Πιθανόν όλοι θα γνωρίζουν πως πρέπει να καλύψετε τις επιφάνειες όπου θα εργαστείτε με νάιλον ή έστω χαρτί (εφημερίδα), ώστε να μη λερώσετε το πάτωμα, τα έπιπλα κλπ. Επίσης μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ταινία στις ενώσεις και τα κοψίματα, σε κουφώματα, σοβατεπί και γενικά σε σημεία επαφής με άλλες επιφάνειες. Ένα επιτυχημένο βάψιμο είναι καθαρό και δεν αφήνει πίσω πολλά “σημάδια”, δείγμα έμπειρου μάστορα που ξέρει να κάνει καλή δουλειά.

ζευγάρι κοιτάει βεντάλια χρωτηματολόγιο για να ξεκινήσουν ελαιοχρωματισμοί

Ποιές είναι οι κατάλληλες συνθήκες για ελεχρωματισμούς;

Υπάρχουν όμως και άλλα σημεία που πρέπει να δίνεται προσοχή, ώστε το βάψιμο να ολοκληρωθεί αποτελεσματικά. Πρώτα από όλα πρέπει να αποφεύγονται οι ελαιοχρωματισμοί σε ημέρες με ακραίες καιρικές συνθήκες είτε υψηλής ζέστης είτε κρύου, καθώς και βροχερές μέρες με μεγάλη υγρασία. Οι επιφάνειες στις οποίες θα εφαρμοστούν πρέπει να είναι απολύτως καθαρές (από σκόνες, σαθρά σημεία κλπ), αλλά και στεγνές. Όταν με το καλό θα πραγματοποιηθεί το βάψιμο (έχοντας βεβαίως φροντίσει να βάψετε πρώτα το ταβάνι και μετά τους πλαϊνούς τοίχους), φροντίστε να ξεπλύνετε πολύ καλά τα εργαλεία σας – και τα χέρια σας φυσικά – ενώ αν περισσέψουν χρώματα κλείστε τα καλά στα δοχεία τους και αποθηκεύστε τα.

Επιλογή κατάλληλου συνεργείου

Γενικά όμως οι ελαιοχρωματισμοί διαφέρουν σε αρκετά σημεία και μπορούν να αφορούν απλά ένα χέρι για το φρεσκάρισμα των τοίχων, δύο ή ακόμα και τρία χέρια για πιο όμορφο αποτέλεσμα, καθώς επίσης και σπατουλάρισμα πριν την έναρξη του βαψίματος, για ολοκληρωμένα αποτελέσματα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό είναι το συνεργείο να έχει τα κατάλληλα υλικά και εργαλεία, ενώ βεβαίως περισσότερη προσοχή πάντα δίνεται στα χρώματα με τα οποία γίνονται οι ελαιοχρωματισμοί.

Επιλογή χρωμάτων

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ελαιοχρωματισμοί γίνονται με οικολογικά χρώματα, καθώς είναι αρκετά πιο υγιή για τον άνθρωπο και ενδείκνυνται ακόμα περισσότερο στους ελαιοχρωματισμούς εσωτερικών χώρων και ιδιαίτερα σε παιδικά δωμάτια. Είναι μεν λίγο πιο ακριβά, όμως είναι και αρκετά πιο αποδοτικά, ενώ διακρίνονται για την μεγάλη τους καλυπτικότητα, την υψηλή απόδοση, τις σημαντικές αντοχές στο συχνό πλύσιμο και στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και ακόμα και την αντιμουχλική τους δράση.

Ελαιοχρωματισμοί – Πότε Επιλέγονται:

Πολλές είναι αιτίες για τις οποίες εν τέλει επιλέγονται οι ελαιοχρωματισμοί, κάποιες τις γνωρίζετε γιατί τις έχετε ήδη αντιμετωπίσει, όμως υπάρχουν και άλλες που είτε δεν τις έχετε συναντήσει ακόμα είτε δεν τις έχετε σκεφτεί καν. Ας δούμε παρακάτω τις σημαντικότερες από αυτές.

  • Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με τα οικονομικά προβλήματα συνηθίζεται να πραγματοποιούνται βαψίματα από ανάγκη, επειδή έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα. Συνήθως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα υγρασίας είτε προβλήματα που απλά προέκυψαν με τα χρόνια από φυσική φθορά.
  • Δεν είναι λίγες οι φορές που οι ελαιοχρωματισμοί επιλέγονται με σκοπό την ανανέωση του σπιτιού, ώστε να υπάρξει μια νέα πνοή στο χώρο, που θα αναπτερώσει το ηθικό των ενοίκων, χωρίς ταυτόχρονα να δαπανηθούν υπέρογκα ποσά.
  • Μια ακόμα περίπτωση όπου τα βαψίματα καθίστανται απαραίτητα είναι όταν σκοπεύουμε να πουλήσουμε ή ακόμα συχνότερα να νοικιάσουμε ένα σπίτι και με αυτό τον τρόπο θέλουμε να δείχνει πιο καλοδιατηρημένο ώστε να δημιουργήσει θετικές εντυπώσεις στον υποψήφιο ενοικιαστή. Τέτοια βαψίματα πολλές φορές είναι απλά και μόνο ένα φρεσκάρισμα στους τοίχους.
  • Τέλος τα βαψίματα μπορούν να επιλεγούν για λόγους υγιεινής, ιδιαίτερα σε πολύ παλιές κατοικίες με μεγάλα προβλήματα μόνωσης και υγρασίας , όπου στους τοίχους έχουν αναπτυχθεί μούχλες και άλλοι μικροοργανισμοί. Πολλές φορές βέβαια οι ελαιοχρωματισμοί δεν επαρκούν ώστε να δώσουν την πλήρη λύση, αλλά σίγουρα βοηθούν την κατάσταση και μετριάζουν το πρόβλημα.

Σίγουρα όμως ο καθένας μπορεί να κρίνει ότι απαιτούνται ελαιοχρωματισμοί σε έναν χώρο για οποιοδήποτε λόγο ή και για συνδυασμό κάποιων από των παραπάνω αιτιών. Έτσι και αλλιώς το βάψιμο είναι μια αρκετά οικονομική εργασία σε σχέση με άλλες και αρκετές φορές επιλέγεται ως μέση λύση, αντικαθιστώντας προσωρινά άλλες πιο αποτελεσματικές αλλά και ακριβές οικοδομικές εργασίες όπως την ανακαίνιση, τη μόνωση κλπ.