Βάψιμο Ταβανιού 2017-09-20T17:44:07+00:00

ΒΑΨΙΜΟ ΤΑΒΑΝΙΟΥ

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΤΑΒΑΝΙΟΥ

Το Βάψιμο Του Ταβανιού

Το Βαψιμο Ταβανιου είναι μια επιλογή που ορισμένες φορές παραλείπεται κατά το βαψιμο σπιτιου, θεωρώντας το ως ανούσιο συγκριτικά με το βαψιμο τοιχου, το βάψιμο δηλαδή των κάθετων τοίχων. Αυτό όμως δεν ισχύει μιας και το ταβάνι παίζει και αυτό το ρόλο του στην συνολική αισθητική του χώρου και ειδικά αν οι κάθετοι τοίχοι είναι χρωματιστοί (όχι λευκοί), τότε ένα πάλλευκο ταβάνι μετά το βαψιμο ταβανιου θα αναδείξει πολύ περισσότερο όλο τον χώρο.

Προτεινόμενοι Ελαιοχρωματιστές

Ελαιοχρωματισμός Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Πετράλωνα 11741

Εσωτερικό Βάψιμο 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Πετράλωνα

Παναγιώτης Χιωτέλης

Τηλέφωνο

Βάψιμο Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Αθήνα 11252

Εξωτερικό βάψιμο 2,5€/m² + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Παναγιώτης Παππάς

Τηλέφωνο

Ελαιοχρωματισμοί

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Περιστέρι 12132

Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Δυτικά Προάστια

Κώστας Μαυριανός

Τηλέφωνο

Βάψιμο σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Άνω Πατήσια 11141

Ελεοχρωματισμός σπιτιού 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Γιάννης Κακαράκακης

Τηλέφωνο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

Βάψιμο Ταβανιού – Τι Να Προσέξετε:

Προχωρώντας λοιπόν στην ανάλυση για το βαψιμο ταβανιου να σας αναφέρουμε ότι παρουσιάζει αρκετές ομοιότητες με το βάψιμο των κάθετων τοίχων. Και εδώ λοιπόν το σημαντικότερο είναι η προετοιμασία, για την οποία συνήθως αφιερώνεται το 60-70% του συνολικού χρόνου που θα δαπανήσετε για το βαψιμο ταβανιου. Αν γίνει σωστά και με προσοχή όλη την προετοιμασία, μετά το ουσιαστικό βαψιμο ταβανιου θα είναι σχεδόν παιχνιδάκι.

Επιλογή χρωμάτων

Πρώτα από όλα λοιπόν πρέπει να διαλέξετε το χρώμα. Συνήθως για το βαψιμο ταβανιου επιλέγεται το λευκό χρώμα ωστόσο αυτό δεν είναι απαραίτητο. Ιδιαίτερα μάλιστα για δωμάτια με ψηλά ταβάνια είναι καλή λύση να επιλέξετε μια πιο έντονη απόχρωση, ώστε να δώσει ένα πιο ζεστό τόνο στον χώρο. Από την άλλη δεν πρέπει κατά το βαψιμο ταβανιου να επιλέξουμε έντονα χρώματα που θα έχουν ως αποτέλεσμα να τραβάνε την προσοχή μας προς το ταβάνι. Για τον ίδιο λόγο ακριβώς πρέπει να δώσουμε σημασία και στην ποιότητα του χρώματος, ώστε να αποφύγουμε τα γυαλιστερά χρώματα κατά το βαψιμο ταβανιου. Βέβαια είναι λογικό πως άλλο χρώμα ενδεχομένως να διαλέξετε για το βαψιμο ταβανιου στο σαλόνι από ότι στην κρεβατοκάμαρα ή το μπάνιο.

Απομάκρυνση αντικειμένων

Όταν θα καταλήξετε με τα χρώματα για το βαψιμο ταβανιου πρέπει να φροντίσετε να αδειάσετε ότι υπάρχει στο δάπεδο κάτω από το ταβάνι (π.χ. έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ) και να το στρώσετε με χαρτόνια ή εφημερίδες ώστε να μη λερωθεί. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με οτιδήποτε μπορεί να λερωθεί κατά το βαψιμο ταβανιου και δεν μπορεί να αφαιρεθεί (π.χ. κλιματιστικό, κουρτινόξυλα κλπ) , ενώ πρέπει να αφαιρέσετε και τα φωτιστικά, τυλίγοντας με μια ταινία τα καλώδια ρεύματος που θα μείνουν, ώστε να μην αποτελούν κίνδυνο κατά το βαψιμο ταβανιου. Αντίστοιχα πρέπει να φροντίσετε να τοποθετήσετε μια χαρτοταινία περιμετρικά εκεί που ενώνεται το ταβάνι με τους πλαϊνούς τοίχους, ώστε να μην ξεφύγει κάποια πινελιά κατά το βαψιμο ταβανιου.

Αρχίζουμε το βάψιμο από τις ενώσεις

Όταν θα έχει ολοκληρωθεί όλη η παραπάνω προετοιμασία είστε έτοιμοι να περάσετε στο ουσιαστικό βαψιμο ταβανιου, αφού βεβαιωθείτε ότι είναι στεγνό και καθαρό, ιδιαίτερα οι γωνίες που ίσως έχουν σκόνες. Από εκεί και πέρα πρώτη σας κίνηση κατά το βαψιμο ταβανιου είναι να βάψετε τα κοψίματα, τις ενώσεις δηλαδή με τους πλαϊνούς τοίχους που αναφέραμε και παραπάνω. Μετά συνεχίζετε με την υπόλοιπη επιφάνεια που είναι σίγουρα ευκολότερη δουλειά.

Μια καλή συμβουλή για το βαψιμο ταβανιου είναι να προτιμήσετε ένα ρολό με μακριά λαβή και να μην ανέβετε ψηλά στη σκάλα, αναγκασμένοι να τεντώνετε συνέχεια το χέρι σας. Είναι σίγουρο ότι σε λίγη ώρα θα αρχίσει να κουράζεται και το βαψιμο ταβανιου θα σας φαίνεται ότι δεν θα τελειώνει ποτέ! Άλλο ένα χρήσιμο tip είναι να έχετε πάντα κοντά σας κατά το βαψιμο ταβανιου ένα σφουγγάρι ή ένα νωπό πανί και κάθε τόσο όταν κάπου σας στάζει μπογιά ή κάνετε κάποιο λάθος να το σκουπίζετε. Θα κερδίσετε πολύ χρόνο γιατί αν αφήσετε αυτή τη δουλειά αφότου ολοκληρωθεί το βαψιμο ταβανιου θα θέλετε τρίψιμο και υπομονή. Τέλος δώστε μεγάλη προσοχή στη σκάφη με το χρώμα και φροντίστε να είναι πολύ καλά στερεωμένη, ιδιαίτερα αν θα είστε πάνω σε σκάλα για το βαψιμο ταβανιου.