Βάψιμο Τοίχου 2017-09-20T17:42:54+00:00

ΒΑΨΙΜΟ ΤΟΙΧΟΥ

ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ

Το Βάψιμο Του Τοίχου

Το βάψιμο τοίχου αποτελεί μια από τις πιο συνηθισμένες επιλογές όταν αποφασίζουμε να προχωρήσουμε στο βάψιμο σπιτιού. Όπως θα δούμε παρακάτω διαχωρίζεται σε εσωτερικό και εξωτερικό, ανάλογα με το αν θέλουμε να χρωματίσουμε το εσωτερικό ενός κτηρίου ή το εξωτερικό του. Δεν είναι λίγες βέβαια οι φορές που επιλέγεται μαζί το εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο τοίχου, για ολοκληρωμένα και ομοιόμορφα αποτελέσματα.

Προτεινόμενοι Ελαιοχρωματιστές Για Βάψιμο Τοίχου

Ελαιοχρωματισμός Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Πετράλωνα 11741

Εσωτερικό Βάψιμο 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Πετράλωνα

Παναγιώτης Χιωτέλης

Τηλέφωνο

Βάψιμο Σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Αθήνα 11252

Εξωτερικό βάψιμο 2,5€/m² + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Παναγιώτης Παππάς

Τηλέφωνο

Ελαιοχρωματισμοί

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Περιστέρι 12132

Ελαιοχρωματισμός εσωτερικά 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Δυτικά Προάστια

Κώστας Μαυριανός

Τηλέφωνο

Βάψιμο σπιτιού

Εξυπηρετούμε όλη την Αττική - Άνω Πατήσια 11141

Ελεοχρωματισμός σπιτιού 80m² (2 χέρια) 249€ + φπα.

Αττική

Έδρα Αθήνα Κέντρο

Γιάννης Κακαράκακης

Τηλέφωνο
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ

Βάψιμο Τοίχου – Τι Να Προσέξετε:

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στο βάψιμο τοίχου είναι η σωστή επιλογή χρωμάτων. Μπορεί να ακούγεται ως κάτι απλό όμως δεν είναι πάντα. Όταν έχετε ήδη κάποιο χρώμα και ο ελαιορχωματισμός του τοίχου θα γίνει με την ίδια ακριβώς απόχρωση τα πράγματα είναι όντως εύκολα. Αν όμως σκοπεύετε να αλλάξετε το χρώμα, τότε πρέπει να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει από κάποιο χρωματολόγιο, έχοντας υπόψη πως το χρώμα που θα βλέπετε στο χαρτί δεν θα είναι ίδιο με το χρώμα που θα βλέπετε στον τοίχο μετά το βάψιμο τοίχου.

Πώς θα επιλέξω τα κατάλληλα χρώματα

Για να είστε απόλυτα σίγουροι η καλύτερη επιλογή είναι αφού βρείτε ένα χρώμα που σας αρέσει να το αγοράσετε στη μικρότερη δυνατή συσκευασία και να το δοκιμάσετε σε ένα μικρό κομμάτι του τοίχου. Έτσι θα έχετε μια ξεκάθαρη εικόνα και είτε σας αρέσει και ξεκινάτε τον ελαιοχρωματισμό είτε επιλέγετε κάποιο άλλο χρώμα από το χρωματολόγιο και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

κοπέλα κρατάει ρολό πινέλο για το βάψιμο τοίχου

Βάψιμο τοίχου – Tips για επιλογή χρωμάτων

Εδώ μιας και αναφερόμαστε στα χρώματα για το βάψιμο τοίχου να σας δώσουμε και ένα μικρό tip. Μην επιλέξετε χρώματα με μεγάλες διαφορές για το βάψιμο ενός τοίχου σε σχέση με κάποιον άλλο, αλλά κινηθείτε σε συναφή χρώματα. Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει μεγαλύτερη ομοιομορφία αλλά το σημαντικότερο είναι πως οι χώροι σας θα φαίνονται μεγαλύτεροι. Γενικότερα όμως πρέπει να είστε προσεκτικοί στην επιλογή του χρώματος, καθώς θα επηρεάσει σημαντικά την αισθητική του χώρου.

Απομακρύνεται άλλα αντικείμενα

Επόμενο βήμα για να προχωρήσετε αφού έχετε επιλέξει τα χρώματα είναι να προφυλάξετε τον υπόλοιπο χώρο από πιθανούς λεκέδες. Έτσι λοιπόν πριν ξεκινήσετε κάθε βάψιμο πρέπει πρώτα να απομακρύνετε τα έπιπλα, τα κάδρα κλπ, ενώ για να προστατευτεί το δάπεδο μπορείτε να απλώσετε χαρτόνια ή εφημερίδες. Ιδιαίτερη προσοχή πριν το πρέπει να δώσετε στα σημεία που ενώνεται ο τοίχος με άλλα τμήματα, πχ κουφώματα, ντουλάπες κλπ. Βάλτε μια χαρτοταινία περιμετρικά και θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Προετοιμασία των τοίχων

Ελέγξετε τους ίδιους τους τοίχους αν είναι έτοιμοι. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποια τμήματα του τοίχου είναι σαθρά πρέπει να τα ξύσετε για να φύγουν τα φθαρμένα τμήματα, ενώ αν υπάρχουν τρύπες πρέπει να τις στοκάρετε και να τις κλείσετε πριν προχωρήσετε στο βάψιμο τοίχου. Αν υπάρχει η δυνατότητα καλό είναι να περάσετε και ένα χέρι αστάρι πριν το βάψιμο τοίχου, κάτι που εκτός των άλλων θα αναδείξει περισσότερο και το χρώμα που θα περάσετε μετά.

Βάψιμο Ταβανιού

Το βάψιμο τοίχου, για καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα συστήνεται να γίνει σε δύο χέρια ή ακόμα και τρία. Εδώ να τονίσουμε πως αν στο βάψιμο του σπιτιού σας συμπεριλάβετε και το βάψιμο ταβανιού, τότε πρέπει πρώτα να ξεκινήσετε από το ταβάνι και να ακολουθήσει ο ελαιοχρωματισμός του τοίχου. Επίσης ένα ακόμα σημείο που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή κατά το βάψιμο του τοίχου είναι πως στις ενώσεις που αναφέραμε παραπάνω ότι πρέπει να βάλετε χαρτοταινία, καλό είναι να τις βάψετε πρώτες περιμετρικά και να τις αφήσετε να στεγνώσουν.